Provozovna rychlého občerstvení. Druh veřejného stravování založený na rychlém výběru, prodeji a konzumaci stravy. Provozovna může být vybavena jednoduchou obslužnou nebo samoobslužnou výdejní linkou, ale i propracovaným systémem výdejních míst, které zrychlují odbavení a zvyšují propustnost celého provozu.

Obr. Provoz rychlé občerstvení výrobna, výdej a zázemí.

s restaurace

Malá kuchyně s kapacitou do 100 jídel. Tento typ provozu se ve většině případů vyznačuje nedostatkem místa. Z tohoto důvodu je nutné od samého počátku důkladně zvážit skladbu nabízených jídel, aby navržená technologie odpovídala požadavkům na rozmanitost, kapacitu, ale zároveň zohledňovala prostorové možnosti provozu.

Obr. Restaurace s kapacitou 100 jídel varna, výdej a mycí část.

m restaurace

Střední kuchyně s kapacitou 100 – 300 jídel. Jedná se o nejrozšířenější typ provozu, které najdeme ve většině hotelů, restaurací, škol, domovů pro seniory a pod. Tyto kuchyně je vhodné vybavit výkonnější technologií s ohledem na nerovnoměrné zatížení provozu v průběhu stravovacích cyklů. Skladba jednotlivých zařízení by měla vyhovovat široké rozmanitosti v přípravě hotových jídel i minutkové kuchyně.

Obr. Restaurace s kapacitou do 300 jídel. Varna, výdejní část, mycí centrum

l restaurace

Velká kuchyně s kapacitou jídel 300 – 500+. Stravovací provozy, které jsou charakteristické vařením velkého objemu hotových jídel ve více druzích. Tento typ provozu se nejčastěji využívá v nemocnicích, výrobních závodech, školách, ústavech sociální péče a pod. Vzhledem k velkému objemu připravované stravy je třeba dbát na kvalitu a správné na dimenzování použité technologie, aby nedocházelo k přetěžování a následným poruchám jednotlivých strojů.

 XL project 1024x476

XL project pudorys


Worwic spol. s r.o.
Professional cooking equipment

Patium
Žitavského 496
15600 Praha 5
www.coolbridge.cz

coolbridge@coolbridge.cz 

 

Naše služby

           NÁVRHY
           ŘEŠENÍ
           FINANCOVÁNÍ
           VIZUALIZACE 3D
           ŠKOLENÍ
           SERVIS
           REALIZACE
           PORADENSTVÍ