Restaurace velikost M - Křižíkova

Projekt kuchyně pro restauraci v centru Prahy.

Plánovaná kapacita varné technologie = do 100 jídel na jeden cyklus. Restaurace je umístěna v přízemní části secesní budovy. Budova prodělala kompletní rekonstrukci. Interiér restaurace je tvořen zejména dřevěným teplým obkladem s dominantním barem v zadní části místnosti.

Kuchyň je zakomponována do zádveřní části. Projekt kuchyně obsahuje úseky:

  • Mycí - bílé a černé nádobí
  • Přípravu masa a zeleniny
  • Přípravu těsta
  • Vytloukárnu vajec
  • Varný blok s technologiemi
  • Výdejní část – s tepelným mostem
  • Sběrné místo – použité nádobí, zbytky

Na ploše pouhých 45m2 vyrostla kuchyňská linka 600 s plynovým sporákem s kumulovaným výkonem 19Kw , tálovým sporákem, fritézou doprovázený konvektomatem KVT kapacity 6 x 1/1 GN. Chlazené stoly po stranách společně s pracovními stoly a policovým systém optimalizují využití prostoru pro plánovanou obsluhu – 1x Chef, 2x pomocný kuchař, 2x pomocná síla do přípraven.

Oddělené místnosti pro zpracování zeleniny, mycí sektor a skladová část zaručují potřebnou hygienickou část provozu dle HACCP standardů.

1

2

3 result

4 result

  

5

 

Jídelna – Catering - velikost M

Projekt výdejní linky pro výrobce automotive ve výrobní hale.

Při stavbě nové výrobní haly, vznikl, od investora z oboru automotive, požadavek na vybudování jídelny a výdejní linky, která umožní výdej max 200 jídel na jeden výdejní cyklus.

Zázemí provozu je tvořeno přípravnou částí na skladování a kompletaci dovezených jídel a potravin. Výdejní linka, která je integrovanou součástí jídelny, umožňuje díky rychlou obsluhu strávníků. Kapacita odsávání je systémově dimenzována, tak, aby pachy z vydávaných jídel nepronikaly do jídelní části.

Projekt zahrnuje kompletní výstavbu výdejní linky včetně zázemí a skladování potravin. Délka realizace 40 dní od potvrzení projektu a objednávky.

Celá montáž a instalace zařízení linky proběhla během jednoho víkendu. Komponenty byly systémem smartlogistics přepraveny na místo „just in time“ pro montážní četu. Sestavení proběhlo v jeden den stejně jako veškeré nastavení spotřebičů a zapojení vody,odpadu a energií.

Odladění a testování provozu proběhlo den následující tak, aby provoz výdejní linky nenarušil zaběhlý rytmus výroby a směnný provoz podniku.

Výdejní linka efektivně slouží k uchování a výdeji potravin, které udržuje chutné v přísně hygienických podmínkách. Šetří čas obsluhy díky vhodnému rozložení segmentů výdeje a optimalizuje celý proces od zpracování dovezených potravin a jídel až po konečný výdej. Dovoluje monitorovat a udržovat stálou teplotu vydávaných jídel. Zabraňuje vniknutí bakteriální infekce díky dechovým clonám a stálé teplotě.

1

4 result

4 result

4 result

layout

Pračky - domov důchodců Praha

Obměna prádelenského vybavení pro domov důchodců za účelem modernizace a úspory energií. Denní průměrná hmotnost suchého prádla k praní 100 kg. V prádelně jsou postupně nahrazovány průmyslové pračky značky IPSO.

Nabídnuty 2 vysokootáčkové pračky italského výrobce RENZACCI s kapacitou 11 a 24kg ergonomického tvaru s vlastním konceptem řízení spotřeby vody ( až -40% úspora ), dotykovým intuitivním ovládacím displejem s možností programování teploty vody ( úspora energie ohřevu ) a s plně automatizovaný prací procesem.

Technická specifikace:

  • Electrický pohon – napětí 400V / 3N/ 50H
  • Kapacita : (1:9) 22lkg (1:10) 24kg (HS 22)
  • Kapacita : (1:9) 13lkg (1:10) 11kg (HS 11)
  • HIGH SPEED – zvýšená rychlost otáček 1000/min(HS 11) 950/min (HS 22)
  • ECOMIX – možnost programování teploty vody
  • AQUATRON system - dotykové intuitivní ovládání
  • P/PM řízení a kontrola
  • Tělo a buben pračky vyroben z nerez oceli – INOX SS
  • Elektrický Ohřev Vody
  • Automatizovaný prací proces
  • Spotřeba Energie na ohřev vody – 6 KW (HS 11) a 12 KW (HS 22)

 

pradelna

renzacci

renzacci2

Projekt domácí bar v historické budově – Havlíčkova ul, Praha 1

Objekt slouží jako prezentační místnosti domácích a kancelářských interiérů. Dům je též koncipován jako administrativní budova – v podkroví. Bar je určen především pro obchodní schůzky a slouží jako relaxační místnost s reprezentačním duchem. Samotný bar je situován v podzemní části, která byla kompletně rekonstruována včetně podlahy, rozvodů vody a elektřiny.

Od nákresu k realizaci uběhl 1 měsíc. Bar se skládá ze standartních spotřebičů pro profesionální gastroprovoz jako kávovar, myčka nádobí, výrobník ledu, chladící pult s vanou, lednice podstolová a nerez pultové osazení – pracovní stoly, dřez, zásuvkový stůl vše vyrobeno z nerezové oceli A304.

Barová deska je upevněna na nerezové nosné konstrukci B405. Obložení baru týkovým dřevem a desky z masivu dodává baru výsledný efekt, který dobře zapadá do interiéru obloukového stropení místnosti. Obklad baru je ve stejném stylu i na stěnách a zadní části policového obložení.

Osvětlení barové části jemně kopíruje geometrii baru a dotváří prostorový dojem.

1 result

2 result

3 result

4

Pekárna – velikost M – ČS - Olbrachtova, Praha

Projekt pekárny v objektu ČSOB, Olbrachtova ul, Praha

V objektu je již v provozu vysokokapacitní kuchyně kategorie XL (pro více než 500 jídel) Projekt Pekárna byl spuštěn za účelem rozšíření nabídky produktů a zvýšení kvality jídel stejně jako samostatnosti v přípravě a výrobě pečiva a sladkostí pro zaměstnance pracující v objektu ČS.

Pekárna byla dimenzována na kategorii M do 500kg pečiva / den dle vzorce:

DK = 425xPP

Kde DK = denní kapacita pece
425 = denní kapacita pece na m2 v kg
PP= plocha pečení (m2)

Pro tuto pekárnu byla vybrána:

  • pec HELIOS 122/4 , výkon 8,4Kw ze čtymi zásuvy 60x40cm

425x0,96 = 408kg pečiva denně

Dále:

  • Planetový robot STENO s kapacitou 40l (na jednu dávku těsta)
  • Univerzální robot Steno PL7 s kapacitou 7l
  • Elektrický sporák CE74QG , 10,4 Kw
  • 4x lednice podstolová – pro uchování těsta
  • Pracovní stůl s granitovou deskou
  • Regál 4x police rohový
  • Konvektomat boilerový elektrický – 6x 1/1 GN

Místnost byla vybavena vzduchotechnikou odsávání – závěsná digestoř nad konvektomatem a el.sporákem. Pec Helios byla na vzduchotechniku napojena (v základu obsahuje modul odsávání par)

Pekárna je obsluhována 2-3 lidmi na úsecích:

  • Hnětání těsta
  • Obsluha pece
  • Distribuce pečiva

pec

cukrarna schema

 


Worwic spol. s r.o.
Professional cooking equipment

Patium
Žitavského 496
15600 Praha 5
www.coolbridge.cz

coolbridge@coolbridge.cz 

 

Naše služby

           NÁVRHY
           ŘEŠENÍ
           FINANCOVÁNÍ
           VIZUALIZACE 3D
           ŠKOLENÍ
           SERVIS
           REALIZACE
           PORADENSTVÍ