Projekt kuchyně pro restauraci v centru Prahy.
Plánovaná kapacita varné technologie = do 100 jídel na jeden cyklus. Restaurace je umístěna v přízemní části secesní budovy. Budova prodělala kompletní rekonstrukci. Interiér restaurace je tvořen zejména dřevěným teplým obkladem s dominantním barem v zadní části místnosti.
Kuchyň je zakomponována do zádveřní části. Projekt kuchyně obsahuje úseky:
Na ploše pouhých 45m2 vyrostla kuchyňská linka 600 s plynovým sporákem s kumulovaným výkonem 19Kw , tálovým sporákem, fritézou doprovázený konvektomatem KVT kapacity 6 x 1/1 GN. Chlazené stoly po stranách společně s pracovními stoly a policovým systém optimalizují využití prostoru pro plánovanou obsluhu – 1x Chef, 2x pomocný kuchař, 2x pomocná síla do přípraven.
Oddělené místnosti pro zpracování zeleniny, mycí sektor a skladová část zaručují potřebnou hygienickou část provozu dle HACCP standardů.
Projekt výdejní linky pro výrobce automotive ve výrobní hale.
Při stavbě nové výrobní haly, vznikl, od investora z oboru automotive, požadavek na vybudování jídelny a výdejní linky, která umožní výdej max 200 jídel na jeden výdejní cyklus.
Zázemí provozu je tvořeno přípravnou částí na skladování a kompletaci dovezených jídel a potravin. Výdejní linka, která je integrovanou součástí jídelny, umožňuje díky rychlou obsluhu strávníků. Kapacita odsávání je systémově dimenzována, tak, aby pachy z vydávaných jídel nepronikaly do jídelní části.
Projekt zahrnuje kompletní výstavbu výdejní linky včetně zázemí a skladování potravin. Délka realizace 40 dní od potvrzení projektu a objednávky.
Celá montáž a instalace zařízení linky proběhla během jednoho víkendu. Komponenty byly systémem smartlogistics přepraveny na místo „just in time“ pro montážní četu. Sestavení proběhlo v jeden den stejně jako veškeré nastavení spotřebičů a zapojení vody,odpadu a energií.
Odladění a testování provozu proběhlo den následující tak, aby provoz výdejní linky nenarušil zaběhlý rytmus výroby a směnný provoz podniku.
Výdejní linka efektivně slouží k uchování a výdeji potravin, které udržuje chutné v přísně hygienických podmínkách. Šetří čas obsluhy díky vhodnému rozložení segmentů výdeje a optimalizuje celý proces od zpracování dovezených potravin a jídel až po konečný výdej. Dovoluje monitorovat a udržovat stálou teplotu vydávaných jídel. Zabraňuje vniknutí bakteriální infekce díky dechovým clonám a stálé teplotě.
Obměna prádelenského vybavení pro domov důchodců za účelem modernizace a úspory energií. Denní průměrná hmotnost suchého prádla k praní 100 kg. V prádelně jsou postupně nahrazovány průmyslové pračky značky IPSO.
Nabídnuty 2 vysokootáčkové pračky italského výrobce RENZACCI s kapacitou 11 a 24kg ergonomického tvaru s vlastním konceptem řízení spotřeby vody ( až -40% úspora ), dotykovým intuitivním ovládacím displejem s možností programování teploty vody ( úspora energie ohřevu ) a s plně automatizovaný prací procesem.
Technická specifikace:
Objekt slouží jako prezentační místnosti domácích a kancelářských interiérů. Dům je též koncipován jako administrativní budova – v podkroví. Bar je určen především pro obchodní schůzky a slouží jako relaxační místnost s reprezentačním duchem. Samotný bar je situován v podzemní části, která byla kompletně rekonstruována včetně podlahy, rozvodů vody a elektřiny.
Od nákresu k realizaci uběhl 1 měsíc. Bar se skládá ze standartních spotřebičů pro profesionální gastroprovoz jako kávovar, myčka nádobí, výrobník ledu, chladící pult s vanou, lednice podstolová a nerez pultové osazení – pracovní stoly, dřez, zásuvkový stůl vše vyrobeno z nerezové oceli A304.
Barová deska je upevněna na nerezové nosné konstrukci B405. Obložení baru týkovým dřevem a desky z masivu dodává baru výsledný efekt, který dobře zapadá do interiéru obloukového stropení místnosti. Obklad baru je ve stejném stylu i na stěnách a zadní části policového obložení.
Osvětlení barové části jemně kopíruje geometrii baru a dotváří prostorový dojem.
Projekt pekárny v objektu ČSOB, Olbrachtova ul, Praha
V objektu je již v provozu vysokokapacitní kuchyně kategorie XL (pro více než 500 jídel) Projekt Pekárna byl spuštěn za účelem rozšíření nabídky produktů a zvýšení kvality jídel stejně jako samostatnosti v přípravě a výrobě pečiva a sladkostí pro zaměstnance pracující v objektu ČS.
Pekárna byla dimenzována na kategorii M do 500kg pečiva / den dle vzorce:
DK = 425xPP
Kde DK = denní kapacita pece
425 = denní kapacita pece na m2 v kg
PP= plocha pečení (m2)
Pro tuto pekárnu byla vybrána:
425x0,96 = 408kg pečiva denně
Dále:
Místnost byla vybavena vzduchotechnikou odsávání – závěsná digestoř nad konvektomatem a el.sporákem. Pec Helios byla na vzduchotechniku napojena (v základu obsahuje modul odsávání par)
Pekárna je obsluhována 2-3 lidmi na úsecích:
Worwic spol. s r.o.
Professional cooking equipment
Patium
Žitavského 496
15600 Praha 5
www.coolbridge.cz
NÁVRHY
ŘEŠENÍ
FINANCOVÁNÍ
VIZUALIZACE 3D
ŠKOLENÍ
SERVIS
REALIZACE
PORADENSTVÍ